Vi går over grænsen… til Hallig Hooge

Tid: heldagstur mandag 10. juni 2024

Mødested: Afgang fra:
-Toftlund v. rutebilstationen……… kl. 06:50
-Vojens v. Danske Bank p-plads.. kl. 07:10
-Hammelev Hallen.………………….. kl. 07:20
-Haderslev Hertug Hans Plads…… kl. 07:30

Program: Vi går over grænsen… til Hallig Hooge. Vi kører med bus ned syd for Nieböl til Schlüttsiel og tager færgen ud til Hallig Hooge, der ligger i Nationalpark Vadehavets tyske del. Her får vi en rundtur bl.a. med hestevogn på Halligen, som er en ø med masser af spændende historie og en storslået og meget anderledes natur. Den ligger derude, hvor en stormflod kan slette alle spor af mennesker og dyr. Men ikke den dag!!
Vi får en guidet tur, og kommer til Kirchwaft med kirken, hvor sognepræst Hildegard Rugenstein fortæller om kirken og holder en kort andagt for os. Vi tager videre til Hanswaft, som er den største af halligens ca.10 vafter. Her er restauranter, et lille supermarked og nogle cafeer. Og her venter frokosten, som enten består af laks med kartoffelsalat eller wienerschnitzel med kartoffelsalat.

Vi besøger Königspesel, som er en gammel kommandørbolig, der er museum. Her ser vi en (kort) film om stormflod i Vadehavet. Der bliver også tid til at se øen på egen hånd, inden turen atter går mod fastlandet pr. færge.

Vi er tilbage i Schlüttsiel kl. 17:15 og hjemme ca. 2 timer senere.

*Man skal være godt gående. Og kniber det med det tyske, bliver det oversat.

Entré: Prisen er 695 kr. inklusive bus tur/retur, kaffe & rundstykke, sejltur, guidet tur og frokost (minus drikkelse). Tilmelding senest 16. maj. Til Anna Marie Bohsen: anma@post12.tele.dk : tlf. 2532 8826.
Beløbet betales ved tilmelding på PtP-konto: reg.9570: konto: 1204 7444.

Arrangør: Foreningen People to People, Hammelev.