Veteranbanen Haderslev Vojens

30/12/2018 11:00 - 15:00

Tid: Søndag den 30. december 2018.
Haderslev By afgang kl. 11:00 og 13:00. Vojens afgang kl. 12:00 og 14:00

Sted: Afgang fra Haderslev Bystation kl. 11 og 13.
Afgang fra Vojens Banegård (Odins Plads, 6500 Vojens) kl. 12 og 14.

Program: I anledning af, at Haderslev Kommune i nær fremtid fjerner skinnerne på den historiske jernbanestrækning gennem Haderslev, arrangerer Dansk Jernbane Klub afskedstur både med ”bybanen” og med DSBs veltjente MR-motorregionaltog.

Haderslev bliver besøgt af Danmarks største og ældste forening af jernbanevenner: Dansk Jernbane Klub. Foreningen ejer et stort antal tog selv, men med stor hjælp fra både Trafikstyrelsen og DSB har det vist sig muligt helt ekstraordinært at lade turen foregå med DSBs mangeårige slidere, motorregionaltoget ”MR” fra 1978-1985. Det var faktisk MR-tog, som var udset til at køre på Haderslevbanen, mens der endnu var planer om en reaktivering af persontrafikken, og som ville have erstattet de endnu ældre MO-vogne, hvis ikke sidste persontog var kørt den 1. januar 1974

Entré/billetter: Prisen for en returbillet er blot 50 kroner – men der kan ikke forudreserveres, så interesserede opfordres til at møde op i god tid. Billetter sælges på perronen på Haderslev Bystation og i Vojens umiddelbart før togafgang efter ”først-til-mølle” princippet.

I togene mellem Vojens og Haderslev vil der være salg af øl, sodavand og kaffe ved Veteranbanen Haderslev-Vojens’ foranstaltning. Køb dine drikkevarer i toget, og støt foreningens bestræbelser på at bevare i al fald en del af Haderslevbanen.

Arrangør: Dansk Jernbane Klub og Veteranbanen Haderslev Vojens.