Forfatteraften med Anne-Cathrine Riebnitzsky

15/09/2022 19:00 - 21:00

Tid: Torsdag den 15. september 2022, kl. 19-21.

Sted: Vojens Kultur- og Musikhus, Vestergade 20, 6500 Vojens

Program: Forfatteraften med Anne-Cathrine Riebnitzsky.

OrdFraNord – Litteraturfest i grænselandet inviterer til et møde med bedstsælgende og prisbelønnede forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky.

Der er en ganske særlig dobbelthed på spil i forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, der både kan kalde sig forfatter af første grad og Premierløjtnant i hæren. Riebnitzsky er nemlig både uddannet fra Forfatterskolen og som sprogofficer. Kombinationen er usædvanlig – og fra siderne i hendes bøger rejser både poesien og brutaliteten sig.

Anne-Cathrine vil blandt andet fortælle om sin seneste bog ” Vindens port”, der udspiller sig i Andalusien i 1300-tallet. På dette tidspunkt er den muslimske verden langt fremme i forhold til den videnskabelig udvikling og er derfor et attraktivt handelsområde. Andre muslimer, jøder og kristne valfarter til den kendte fæstning Al-Qalat for at handle, men væksten og de gode handelsrelationer vil snart stå sin prøve.

Anne-Cathrine Riebnitzkys første bog var biografien Kvindernes krig (2010) om hendes arbejde med afghanske kvinder.

I 2012 udkom romandebuten Den stjålne vej, som fik BogForums Debutantpris. I 2013 udkom Forbandede yngel som modtog Boghandlerens Gyldne Laurbær. De næste to romaner Orkansæsonen og stilheden samt Smaragdsliberen blev i lighed med de to første romaner nomineret til Weekendavisens Litteraturpris.

OrdFraNord – Litteraturfest i grænselandet er en litteraturevent i det dansk-tyske grænseland. Her kan du møde nordiske forfattere på udvalgte biblioteker nord og syd for grænsen.

OrdFraNord afholdes i et samarbejde mellem Aabenraa Bibliotekerne, Haderslev Bibliotekerne, Sønderborg Bibliotekerne, Verband Deutscher Büchereien Nordschleswig, Foreningen Norden og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

Entré: 80 kr. Køb billetter her.

Arrangør: Haderslev Bibliotekerne – Vojens Bibliotek.