Turistinformation i Vojens Hallerne

Leveret af Forum Vojens

VisitHaderslev har rundt om i kommunen opstillet en halv snes touch-skærme suppleret af et kort over “nære oplevelser” og et lille udvalg af trykt turistinformation, der skal inspirere de mange turister, der finder til egnen.

De såkaldte Info-Points er bl.a. opstillet på Tørning Mølle og i Vojens Hallerne.

Fotoet er fra Vojens Hallerne, hvor udstyret er placeret på væggen ind mod Vojens Svømmehal i sammenhæng med hallernes egen informationsskærm.


Det nye initiativ må naturligvis også gerne bruges af fastboende! Alle Vojensborgere kan være med til at fremme turismen som ambassadører for egnen over for besøgende – ved at skaffe sig viden om de lokale oplevelsesmuligheder og være imødekommende og hjælpsomme, når turisterne stiller spørgsmål eller ser søgende ud.

Man kan finde al den info, touchskærmen på informationsstedet indeholder, her.
Se, hvor de øvrige skærme i kommunen er placeret, her.

Et trygt og sammenhængende stisystem i Vojens

Leveret af Forum Vojens

Forum Vojens har en plan…! Du kan finde den her.

Infrastrukturen var en væsentlig ingrediens i VisionVojens-rapporten, som blev afleveret til Haderslev Kommune i sommeren 2015.
Forum Vojens har efterfølgende arbejdet videre med temaet og er nu klar med en lang række ideer, der skal binde de mange gode cykelstier i byen sammen til ”Et trygt og sammenhængende stisystem i Vojens”.

Formålet er:

    • At få mange flere til at tage cyklen – både for at skåne klimaet og forbedre sundheden
    • At få byen, der er delt af Ribevej og jernbanen, til at hænge bedre sammen, så det bliver let og sikkert at cykle mellem boligkvarterer, forretninger, skoler/daginstitutioner og byens mange fritidstilbud. Altså at gøre byen let fremkommelig både på langs og tværs
    • At gøre det lettere at finde vej gennem Vojens på cykel, uanset om man er hærvejsturist eller skal fra Haderslev til arbejdspladsen på Fighter Wing Skrydstrup eller fra Aarøsund til Ribe!

Det er frivillige, der har fået ideerne, og Forum Vojens håber nu at kunne komme i dialog med Haderslev Kommune, der har fagfolk, som kan bearbejde og kvalificere forslagene. Det er nødvendigt for at komme videre.

Forum Vojens´ udstillingsvindue

Leveret af Forum Vojens

Mens der har været Coronalukket, har Forum Vojens realiseret et længe næret ønske om at udnytte butiksvinduet på foreningens adresse i Danmarksgade 6-8 til info om sig selv og nogle af de sager, foreningen har arbejdet med siden stiftelsen.

Altså ikke en ny butik i byen, men dog en vinduesudstilling med 9 plancher at kigge på, når man går en tur i byen.

Herunder et par fotos fra stedet (Danmarksgade 6-8, Vojens). Er du blevet nysgerrig, kan du også se de 9 plakater digitalt her.

Vennekredsen

Leveret af Forum Vojens

Sådan plejer det at være:

Den første lørdag i hver måned kl. 9-15 åbner Vennekredsen dørene til et loppemarked uden lige. De gode fund er slet ikke det eneste, du får med fra butikken. Her er musik, kaffe og salg af pølser med brød. Lige til at blive i godt humør af.

På almindelig hverdage er der åbent i Loppegården kl. 8.30 – 11.30. Dog ikke i ugen op til den månedlige auktion.

MEN lige nu – under Coronakrisen – er tingene ikke, som de plejer at være.

De store lørdagsloppemarkeder/auktioner er aflyst midlertidigt. Sådan har det været lørdag den 4. april, lørdag den 2. maj og lørdag den 6. juni. Og sådan bliver det også lørdag den 4. juli 2020

Følg med på Vennekredsens Facebookgruppe eller Kontakt Vennekredsen, hvis du kommer i tvivl.

 

 

Renovering af Odins Plads (Banegårdspladsen)

Leveret af Forum Vojens

Byrådet har i dag (26-05-2020) besluttet at bevilge 5 millioner kr. til langt om længe at få renoveret Banegårdspladsen i Vojens – stedet, hvor Haderslev kommune skal gøre sig lækker over for besøgende, der kommer til byen via bus eller tog.

Det er en sag, Forum Vojens længe har arbejdet med uden held. Senest blev der i 2017 udarbejdet et forslag med økonomioverslag. Nu skal projektet så beskrives i detaljer – i et samarbejde mellem Haderslev Kommune og Forum Vojens – og der skal laves en konkret beregning af økonomien, hvorefter arbejdet kan sættes i gang. Den kommunale bevilling er fordelt med 3 mio. kr. i 2020 og 2 mio. kr. i 2021.

Grunden til, at Forum Vojens er gået ind i projektet, er især ønsket om at give besøgende en ordentlig velkomst til kommunen uden risiko for at falde over skæve fliser og sunkne brosten (!), at få pladsen gjort grønnere og langt mere indbydende end nu – og dermed forhåbentlig gøre det interessant for investorer at skabe aktivitet i de tomme kvadratmeter i stationsbygningen og det tidligere posthus.

En betydelig del af projektet kan betegnes som vedligeholdelse, idet underlaget slet ikke kan holde til de mange busser, der hver dag runder stationspladsen. Desuden trænger store dele af pladsen til et nyt lag asfalt.

I 2017 fik Forum Vojens udarbejdet en Masterplan for midtbyen, og den blev dengang brugt som grundlag for udarbejdelse af et mere konkret forslag til udvikling af Banegårdspladsen i løbet af 2017. Siden er der hidtil ikke sket ret meget i sagen – indtil i dag.

 

 

Forum Vojens´ arrangementskalender

Leveret af Forum Vojens

Arrangementskalenderen til venstre på denne hjemmeside må i øjeblikket tages med et større forbehold end vanligt. Det skyldes naturligvis udmeldingerne fra Regeringen angående Coronasituationen.

De betyder, at en lang række planlagte arrangementer vil være aflyst indtil videre.

Kontakt evt. arrangøren, hvis du er i tvivl.

Med venlig hilsen

Årsmøde/generalforsamling i Forum Vojens – Udsat indtil videre!!

Leveret af Forum Vojens

Arrangementet er udsat indtil videre p.g.a. Coronasituationen

Så er det igen tid for årsmøde i Forum Vojens. Aftenen begynder med et indlæg om frivillighed – derefter generalforsamling. Sæt kryds i kalenderen og mød talstærkt op. Dagsordenen fremgår af vedtægterne,

Se oversigten over de nuværende bestyrelsesmedlemmer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestyrelsen fremsætter på årsmødet 2 forslag til vedtægtsændringer begrundet i en beslutning i Haderslev Kommunes Økonomiudvalg i 2019.

§2. Foreningens formål.
2.1. Nugældende formulering: ”Det er foreningens formål i samarbejde med Haderslev Kommune og andre valgte samarbejdspartnere, at koordinere, fremme og realisere en fortsat udvikling af byområderne Vojens, Jegerup og Skrydstrup med tilliggende bebyggelser”.

Forslag til ny formulering: ”Det er foreningens formål i samarbejde med Haderslev Kommune og andre valgte samarbejdspartnere at koordinere, fremme og realisere en fortsat udvikling af centerbyen Vojens”.

§3. Medlemmer. 
3.1. Nugældende formulering: “Som medlemmer anses enhver person der har interesse i foreningsarbejde, og som er myndig og bosiddende i foreningens virkeområde, Vojens, Jegerup og Skrydstrup med tilliggende bebyggelser, eller personer der repræsenterer virksomheder, foreninger eller organisationer, der virker i eller ud fra Vojens området, og som på foreningens årsmøde (generalforsamling) lader sig registrere som medlem.”

Forslag til ny formulering: ”Som medlemmer anses enhver person der har interesse i foreningsarbejde, og som er myndig og bosiddende i Vojens, Jegerup og Skrydstrup med tilliggende bebyggelser, eller personer der repræsenterer virksomheder, foreninger eller organisationer, der virker i eller ud fra Vojens området, og som på foreningens årsmøde (generalforsamling) lader sig registrere som medlem”.

Arrangementer i Vojens Kultur- & Musikhus

Leveret af Forum Vojens

Vojens Kultur- & Musikhus har taget hul på et nyt års arrangementsprogram.
Klik på billedet for at downloade hele 2020-programmet. Det er lige til at printe og hænge på opslagstavlen.

Fredagshøjskolen i Vojens – forår 2020

Leveret af Forum Vojens

 

Forårssæsonen består af 3 foredrag og et besøg i Kobbermølle. Samlet pris ialt 300 kr.
Entré til enkeltforedrag er 100 kr. (betales ved indgangen), og turen til Kobbermølle Industrimuseum alene koster 150 kr.

Det er FOF, der arrangerer, og foredragene afholdes i Vojens Kultur og Musikhus (Vestergade 20, 6500 Vojens) på fredage kl. 10-12.

Info og tilmelding via FOFs hjemmeside.

Fredag den 24.1.2020 kl. 10-12
Arne Doktor: De hvide busser

Gennem en lang karriere som rejseleder har foredragsholder Arne Doktor mødt mange mennesker. Én af dem var en af de vognmænd, der deltog i Folke Bernadotte-aktionen med de hvide busser i slutningen af Anden Verdenskrig.Folke Bernadotte var en svensk diplomat, der blev kendt for sit arbejde med at få frigivet danske og norske fanger fra tyske koncentrationslejre .Han var leder af en storstilet Røde Kors-hjælpeaktion i februar-maj 1945. Efter forhandlinger med bl.a. Heinrich Himmler lykkedes det Bernadotte at befri ca. 30.000 koncentrationslejrfanger og transportere dem i hvide busser fra Tyskland til Sverige.
Om denne berømte aktion fortæller Arne Doktor.

 

 

 

 

 

 

 

Fredag den 14.2.2020 kl. 10-12 Julemærkehjemmene
I over 100 år har Julemærkehjemmene hjulpet udsatte børn. I starten var udfordringen tuberkulose. I dag handler det om at hjælpe børn mod mobning, ensomhed og overvægt.
De fem Julemærkehjem hjælper hvert år omkring 1.000 børn i alderen fra 7-14 år videre i livet. På Julemærkehjemmene får børnene hjælp til at komme ud af mobning og isolation. Samtidig lærer de om sund kost og motion, så de taber sig. De får selvtillid, så de igen kan smile til livet.
H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for Julemærkefonden.
Forstander Lasse Balsgaard vil fortælle om julemærkehjemmene og deres betydning for udsatte danske børn.

Lasse Balsgaard

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag den 28.2.2020 kl. 10-12 Kai Norman Andersen
Karsten Eskildsen: Kai Norman Andersen.
Kai Normann Andersen var ubestridt den mest populære komponist i første halvdel af 1900-tallet. Han skrev over 900 melodier, som var karakteristiske ved en lys elegance og en sjælden sangbarhed. Hvem kender ikke hans melodier til ”Mød mig på Cassiopeja”, som vi sidst kunne høre med Philip Faber og pigekoret søndag aften på DR K!  Vi vil i selskab med Karsten Eskildsen få et indblik i komponistens smukke produktion og i hans liv.

Karsten Eskildsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag den 13.3.2020: Tur til Industrimuseet i Kobbermølle
Kobbermøllen er et af de ældste industrimuseer. Her kan man se de gamle arbejderstempelure, her findes en omfattende samling af lysestager, vandkedler, af store kobberkar – de såkaldte “Flensburger Eimer”, bageforme og historiske dokumenter og billeder fra Kobbermøllens næsten 400 år lange historie.
Allerede omkring år 1600 udnyttede man vandkraften i Krusåen, som her udmunder i Flensborg fjord, til drift af et jernhammerværk. Det blev anlagt af Christian den IV, konge af Danmark og Norge. Fra 1633 fremstillede kobbermøllen kobberplader til tagdækning af de danske kongeslottet og til indklædning af træskibe.

 

Continental Cup finale i Vojens den 10.-12. januar 2020

Leveret af Forum Vojens

Nye udfordringer for SønderjyskEs ishockeyspillere!
Der tælles ned til den store finale. Se kampprogrammet i Frøs Arena i weekenden på turneringens officielle hjemmeside her.

Kan du ikke være med i Frøs Arena til finalekampene i weekenden, kan du (live)streame dem her.

1 2 3 4 8